En de VVD maar spelen…..

Ruttes beleidWe mogen binnenkort hier en daar 131 ipv 123 km per uur gaan rijden. Een indrukwekkende 8 kilometer per uur harder. Per km een tijdwinst van (28,8 – 27,6) 1,2 seconde! Woon-werkverkeer Delft Rotterdam gaat dan een halve minuut per dag minder tijd kosten! Wauw. Dat is per week 2,5 minuten!!!! Ik heb het maar even opgeteld, dan lijkt het nog wat, hoopte ik. Ben zo benieuwd hoe de minister die tijdwinst gaat besteden.

Natuurlijk wil de VVD ‘streng straffen’. Onverbiddelijk. 131 Is de limiet. Maar…de wet schrijft, in verband met de onnauwkeurigheid van de flitsapparatuur, een marge voor van 3 kilometer. Mevrouw de minister lijkt flutboetes op te willen leggen van €4,50 en het risico te nemen op een rechterlijk verlies. Ze overweegt geloof ik nog niet de flitsapparaten op 127 af te laten stellen. Dan zou het echt geregeld zijn. Lijkt mij als leek.

Het voorgestelde puntenrijbewijs geldt alleen voor drank- en drugsgebruik in het verkeer. De grootste ergernissen in het verkeer zien we gewoon door de vingers. Teveel bureaucratie. Tuurlijk, de overheid moest inkrimpen. Wat voor waanzinnige verkeerslobby zit er in Den Haag?!

Tot slot wordt voorgesteld het stoplicht eerst op oranje te laten gaan alvorens het op groen te zetten. Eén a twee auto’s meer per keer zou moeten lukken, aldus VVD’er Aptroot. Maar, als het rode licht brandt, weet je toch ook dat groen er aan zit te komen?

Als ze nou niet echt heel snel aan het werk gaan bij de VVD, dan rijdt er straks bijna niemand meer auto omdat we de aansluiting met de grote buitenwereld volstrekt genegeerd hebben. Te druk met spelen, brood voor het volk is er even bij ingeschoten. Bij verkeersbeleid denk ik aan openbaar vervoer van mensen, vervoer van handel van haven tot achterland, aan vergroenen van al dat vervoer, aan werkgelegenheid die er mee samenhangt, aan het promoten van onze vervoers- en infrastructurele diensten. Niet aan spelen en het gevaarlijker maken dan het is.

Als we nou weer eens gaan stemmen, kan Rutte bovenstaande zaken misschien bij zijn successen optellen. Maar mogen we ook even kritisch kijken naar de waarde van die successen?

Eén gedachte over “En de VVD maar spelen…..”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *