Europese ministers

Op Nu.nl: Guy Verhofstadt: ‘De EU moet lidstaten kunnen dwingen economische hervormingen door te voeren. Een crisis zoals Griekenland kan dan worden vermeden, zegt voorzitter Guy Verhofstadt van de liberale fractie in het Europees Parlement.’ En verder op: ‘Verhofstadt pleit al langer voor meer Europese integratie, maar vindt vooralsnog weinig gehoor.’

Dat laatste is vooral erg jammer. Ik ben grote fan van Verhofstadt en van de EU. Wat mij betreft wordt serieus ingezet op de Verenigde Staten van Europa. Die munten zijn niet voor niets ooit gekoppeld en opgegaan in de Euro. Als we de welvaart in Europa enigszins op peil willen houden in de toekomst, zit er niets anders op dan stevig samen te werken. Dat lukt op deze huidige manier helemaal niet. Daar heb je gezamenlijke ministers voor nodig.

Categorie├źnKort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *