Iran is niet bang

Nu.nl: ‘Iran is niet van plan een atoomwapen te bouwen, maar ‘als wij een bom willen maken, zijn wij voor niemand bang’. Dat heeft president Mahmoud Ahmadinejad donderdag tegen de Iraanse staatstelevisie gezegd.’

Gelijk heeft hij, denk ik dan. Ik twijfel er niet aan dat Iran, misschien op termijn, een atoombom kan maken. Ik twijfel er ook niet aan dat Ahmadinejad, gelet op zijn recalcitrante houding tegen autoriteiten in binnen- en buitenland, er lol in heeft te pretenderen dat Iran een kernwapen maakt en lekker niemand toelaat ter controle. En ik twijfel er ook niet aan dat Iran geen kernwapen maakt. Gewoon omdat ze het nooit in zullen zetten.

Zie voor onderbouwing van die laatste conclusie de column van Rob de Wijk in Trouw een paar maanden geleden. Een zeer deskundig iemand op het gebied van internationale verhoudingen…en een leuke column om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *