Richting duurzaam

Diederik Samson laat weten dat het volgende voorstel is aangenomen. De PvdA vindt dat de vele subsidies beter kunnen plaatsmaken voor wettelijke normen, die energiebesparing afdwingen en het aandeel van duurzame energie opvoeren. Subsidies aan energieproducenten voor groene stroom vervangen we door een verplicht aandeel groene stroom (35 procent in 2020). We verplichten de energieleveringbedrijven om ook bij hun klanten energiebesparing te stimuleren. Hij twittert dat zich een ‘stille revolutie voltrekt’.

Tegelijk stelt vandaag de Europese commissie voor landen te verplichten hun energieverbruik te verminderen. Energiemaatschappijen zouden elk jaar 1,5% minder energie moeten leveren en hun klanten helpen om energie te besparen. Overheden moeten daarin het voortouw nemen.

Over ruim 8 jaar een derde van alle stroom groen. Het is een begin. Misschien kunnen we nog beter?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *