Uit de Volkskrant

‘Een aantal Saudische vrouwen heeft vandaag het nationale rijverbod voor vrouwen aan hun laars gelapt en is achter het stuur gekropen. Dat hebben actievoerders gezegd.

Het rijverbod voor vrouwen staat niet in de Saudische wet, maar vloeit voort uit edicten, ook wel fatwa’s genoemd, die door geestelijken zijn uitgevaardigd. Ze beweren dat deze maatregel helpt bij het indammen van de ondeugd en de verleiding, omdat vrouwelijke bestuurders de vrijheid zouden hebben hun huizen te verlaten en omgang met mannen te hebben.’

Als Saoedische mannen willen voorkomen dat ze in hoogste staat van opwinding raken bij het zien van een vrouw achter het stuur, kan dat mijns inziens het beste bereikt worden door die mannen binnen te houden. Als ze perse naar buiten moeten, dan onder begeleiding en geblinddoekt.

Er wordt ook melding gemaakt van mannen in Saoedi Arabië die zich vandaag juist als vrouwen kleden om de politie te misleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *