Immigratie? Weer een probleem opgelost!

En het ging ook zo makkelijk deze keer. Cijfers van het CBS over de bevolkingsomvang maakten mij dat duidelijk. Volgens de gedoogpartner van dit kabinet stroomt Nederland vol met ‘stemvee’ dat kansloos is op de arbeidsmarkt. Voortvarend wil men dat aanpakken.

Als burger zie ik graag dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen. Democratie is ieders verantwoordelijkheid per slot van rekening. Verdiep je in de opties, de gevolgen van de voorgenomen plannen en in je eigen beeld van een prettige samenleving en kies een partij die met die ideeën het meest overeen komt. Dit lijkt bij immigranten geen probleem te zijn gezien de typering ‘stemvee’. Men heeft kennelijk het begrip democratie hoog in het vaandel. Daarover geen zorg.

Dan het andere aspect: kansloos op de arbeidsmarkt. Ik denk dat werken bijdraagt aan een gevoel van ‘erbij horen’ of ‘geaccepteerd zijn’. We willen veel in onze maatschappij, dan moeten we ook allemaal op z’n minst een klein steentje bijdragen. Een mens kan slecht alleen leven dus iedereen kansen en ontwikkeling bieden om mee kunnen doen is een taak voor de overheid. De verantwoordelijkheid om die kansen te grijpen, ligt uiteraard bij elke burger zelf. Uit de cijfers van het CBS over de bevolkingsgroei van Nederland die vorige week in de krant verschenen, blijkt dat de meeste immigranten naar Nederland komen om te werken. Aangezien men het land niet in mag zonder baan, zal ook dat werken geen probleem zijn bij immigranten. Die dragen hun steentjes bij!

Maar, wat dan? Misschien wil men dat Nederland niet groeit maar krimpt. Ecologisch zou dat wel zijn. De Nederlandse bevolking is de afgelopen 10 jaar maar met 700.000 mensen gegroeid. Niet veel, zeker niet in vergelijking met heel Europa.

Waar wijken we mee af? Twee zaken: het grote aantal mensen dat vertrekt uit dit land en het geboortecijfer. Dat is hoger dan de immigratie en dat is in andere Europese landen wel anders. Dus de volgende uitdagingenvoor dit kabinet en gedoogpartner zijn: zo aantrekkelijk worden dat onze bevolking hier wil blijven in plaats van het land uit vlucht en anticonceptie zo snel mogelijk terug in het basispakket.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *