Euro?

Van welingelichte kringen:

 ‘Een opzienbarend bericht in de Frankfurter Allgemeine Zeitung laat zien dat Rutte & de Jager mogelijk niet de slimste van Europa zijn. Buiten de EU om hebben Griekenland en Finland een dealtje gesloten. In het Finse parlement – waar een grote fractie van Echte Finnen een belangrtijke factor vormt, is geen meerderheid voor nieuwe steun aan de Grieken. Daarop is bedacht en overeengekomen dat de Grieken een geldbedrag aan Finland overmaken als onderpand.
“Hoeveel precies moet nog worden afgesproken,” zegt de Finse minister van Financien. Als de Grieken in gebreke blijven houdt Finland dat geld en is het niet alles kwijt wat het heeft gestoken in Griekenland. [….]Het bericht gaat niet in op de andere vanzelfsprekende conclusie: andere landen zullen nu zeker ook een onderpand willen.’

 Als het Zuiden en nu ook het Noorden van Europa er hun eigen financiële spelregels op na gaan houden, welke gelden dan nog voor het midden? Welke gevolgen heeft het voor de rest van de eurozone als we de landen die hun financiën niet meer op orde hebben (tijdelijk) uitsluiten? Ik zoek al weken naar een goede economische uitleg. Vertrouwen in euro weg, dus werkgelegenheid omlaag is niet voldoende….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *