Geld van leerlingen naar bestuurders

De tweede kamer staat voor het besluit om het salaris van een topper in het onderwijs op maximaal €224.000,- te stellen.  Een goede docent mag goed gewaardeerd worden. Het gaat hier echter niet om mensen die dat goede onderwijs geven maar om de ondersteuners, de bestuurders van onderwijsinstellingen. Lever je persoonlijk Het Product waar een school om draait, wordt degene die dat ondersteunt vele malen hoger betaald. Betaalt de instelling meer dan de norm, dan wordt dat van het budget ingehouden, zo luidt het plan. Oftewel: voor de core business blijft het jaar erop nog minder over. Dubbel genaaid, houdt beter.

Onderwijsgeld is van de belastingbetaler, nog preciezer, het is geld voor onderwijs voor de leerlingen. Over elke euro die de bestuurder opstrijkt, moet hij/zij zich bedenken of hij dat kan waarmaken. Een bestuurder die niet kan uitleggen wat het initiële rendement is van elke euro die hij meer verdient dan de bestbetaalde docent in school, moet zich achter de oren krabben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *