Inhoud alstublieft!

Gisteren in NRC-next een vraag aan journalisten en politici. “Willen we snelle en hapklare brokken of gefundeerde, afgewogen woorden?” De wens van de indiener van deze oproep is dat de journalisten en politici zorgen voor de gefundeerde  en dus goeddoordachte inhoud. De lezer twittert zijn mening toch wel razendsnel. Van een publiek debat met inhoud is nauwelijks nog sprake. Als de eerste categorie dat overneemt, is de inhoud kansloos geworden.

Gelukkig: iemand die tegen deze stroom invaart. Een ouderwets persoon? Niet opgegroeid met de nieuwe media? Welnee! Het is een 16-jarige, twitterende, hyvende en facebookende gymnasiaste. Mag ik hiervan een klas vol bij maatschappijleer? Die neemt haar stemrecht heel serieus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *