vruchten plukken?

Een groot merk baby- en kindervoeding heeft verschillende kinderdagverblijven gestrikt mee te doen aan een marktonderzoek. Eerst geeft een diëtist ouders informatie over voeding voor hun kind en daarna volgt deel 2: een marktonderzoek. Wat eet je kind zoal en wat vind je toevallig thuis van de producten van dit merk…. Natuurlijk krijg je achteraf een goed voedingsadvies en wie wil dat nou niet?!

Maar, gezond eten groeit toch uit de grond, aan een struik of boom of in de vorm van een beest? Toch niet in potjes? Onze oudste at lange tijd potjes: je kent het wel: je komt uit je werk, kind moe, eten geven en naar bed brengen. Dan pas koken. Met de andere 2 ging dat niet meer. De oudste at inmiddels gewoon aan tafel mee, de laatste twee dus ook. Vanaf een maand of 9 aten deze dames gewoon alles wat wij ook aten (geen zout was het enige compromis).

Nog steeds krijgen we verbaasde gezichten als deze dames mosselen, oesters, slakken, groente en wat al niet mee peuzelen. Menig maal ben ik uitgelachen in de supermarkt als de kinderen riepen om spruitjes. Raadt zelf welke van de 3 de meeste moeite heeft met deze groene ballen.

Ouders willen goed doen maar fabrieksvoer tot het niet meer kan, is niet de weg om te leren wat gewoon gezond, betaalbaar en echt eten is. Een blik op internet leert dat meerdere kinderdagverblijven medewerking aan deze commerciële zaak niet kunnen weerstaan. Op menig basisschool lopen de kinderen met de milkbreaks en andere dure, per stuk verpakte, o zo zoete koeken als ‘gezond’ pauzehapje van het merk waar ze per slot van rekening zo groot mee zijn geworden. Zo wordt het heel lastig normaal gezond eten met de paplepel in te gieten…..

Zie voor gewoon goed eten voedingscentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *