Iran – V.S.

En ineens loopt mijn twittertimeline vol met meldingen uit Iran: twee Iraniërs zouden in opdracht van hun regering een aanslag hebben bedacht tegen het leven van de Saoedische ambassadeur in de VS.  Volgens de aanklager moest een buitenlandse diplomaat het op Amerikaans grondgebied gaan ontgelden. Aanslagen op de Saoedische en Israelische ambassades zouden ook onderdeel van het plan zijn.

Amerika kondigt aan snel met strafmaatregelen te komen tegen Iran. Ook de Veiligheidsraad zou er bij betrokken worden, zo liet men CNN weten.

Iran ontkent alles. Spreekt over Amerikaanse propaganda die het hard nodig heeft om de aandacht van de interne zaken af te leiden. Een Iraanse twitteraar vraagt zich af waarom een Saoediër eigenlijk zo nodig in Amerika vermoord moet worden.  En daar zit ook wat in….

Volg het zelf:

http://www.enduringamerica.com/

http://english.aljazeera.net/news/americas/

2 gedachten over “Iran – V.S.”

 1. Naar mijn informatie (Arabische tv-zender, voor mij vertaald) is de info afkomstig van een in de VS van Noord-Amerika geboren “Iranier” en al een half jaar oud. Timing?
  Het komt heel vaak voor dat Arabische media en onze “kwaliteits-persbureau’s” totaal verschillende informatie geven. Bijv.: bij de verslaggeving van de rellen m.b.t. de Kopten in Cairo werd in diverse Arabische journaals gemeld dat de eerste 3 doden militairen waren. !! (“toegegeven”: kunnen Koptische militairen zijn geweest).
  Al onze “kwaliteitskranten” hebben wel mensen op de loonlijst die Arabisch spreken en lezen; ik vind het heel irritant dat hoor- en wederhoor, en wat onderzoek, blijkbaar niet nodig wordt gevonden.

  De hypothese dat het geweld VAN de Kopten, die er flink op los mepten en veel in de fik staken “aangestoken” is, lijkt me een onderzoek waard.

 2. Heb je ‘1984’ van Orwell gelezen?
  Dan weet je hoe belangrijk de ‘2 minuten haat’ zijn.
  In de VS worden iedere week wel berichten verspreid over terroristen: kopstuk van Al-Qaeda gedood,of aanslag door moslims verijdeld.
  Of het allemaal waar is weten we niet. Maar het is belangrijk dat de regering de vijand in de gaten houdt en bestrijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *