Legaal door erfopvolging?

Mensen zijn niet illegaal. Niemand kan de wereld claimen of stukken daarvan.

Als er al wat valt aan te merken op het gegeven dat de koning van een land door erfopvolging aan een baan komt, mogen we ook best eens stil staan bij het gegeven dat erfopvolging ons allen hiergeborenen het recht geeft op een stuk van deze wereld. Hier geboren? Dan heb je recht hier te wonen. Sterker nog: je hebt ook het recht om te bepalen dat een ander die hier niet geboren is, dat recht niet heeft.

Uiteraard begrijp ik dat het maatschappelijk handig is om min of meer gelijkgestemden binnen een groep te hebben. Gelijkgestemdheid vergroot de kans op succesvolle samenwerking en solidariteit.

Radicaal claimen we voor het grootste deel op basis van erfopvolging een stuk van onze wereld. We geven iemand van ‘buiten’ niet het recht in onze maatschappij te wonen. Ook niet als hij helemaal meedraait, gelijkgestemd is en zelfs niet als hij iets toevoegt. Gewoon, omdat wij hier geboren zijn en hij niet.

Onaardig hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *