Weigeragent en invalideparkeerplaats

Even een vergelijk: op een invalideplek parkeren terwijl je volledig mobiel doch lui en waanzinnig asociaal bent, is even duur als onnodig toeteren, dit jaar €340,-. Rij je net op het nippertje door het rood ben je goedkoper uit, €220,- en dat is net zo duur als niet stoppen voor een voetganger die staat te wachten op oversteken. Ze gaan niet altijd als ik voor ze stop, waarmee ik dus een flink financieel risico loop door deze impasse te doorbreken met mijn rechtervoet.

Door een rood kruis op de snelweg rijden, waarmee wegwerkers direct levensgevaar oplopen, valt in dezelfde tariefgroep. Veel minder erg kennelijk dan die bezetting van de invalideparkeerplek. Hmmm, wat parkeer je daar eigenlijk….

Hoe asociaal ik de overtredingen uit de hoogste categorie ook vind, de verhoudingen zijn merkwaardig.

Niet dat het zo’n vaart loopt. Vorig jaar werden 1 miljoen minder boetes uitgedeeld. Deels omdat verschillende trajectcontrolesystemen niet werkten. Eén van Ruttes populaire maatregelen is het afschaffen van het bonnenquotum geweest. En voor agenten die zich schamen voor de hoogte van sommige boetes was dat erg prettig. De weigeragent. Rutte is goed: hogere straffen en blijer blauw op straat. Alleen, hoe lossen we nou dat asociale gedrag op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *