Groter dan Job

“Want wij staan in dienst van iets dat groter is dan wijzelf”.

Wat mij betreft de mooiste zin van gisteren. Dat staan alle politici, dat staan alle journalisten, dat staan alle ouders, alle docenten, alle ambtenaren, alle kiezers, dat staat iedereen. Iedereen hoort verantwoordelijkheid te nemen voor zijn bijdrage aan ieders welvaart en welzijn. De maatschappij dat zijn… juist. If you cant’t pull that rope, find another job.

Genieten om te zien hoe Hans Spekman voor de tweede keer in één week bij Nieuwsuur dat grotere geheel blijft noemen ondanks Mariëlle Tweebeeke die hem strak terugtrekt naar de mini-details van een PvdA-discussie. Dit zoeken van spijkers op laag water creëert een beeld van politiek dat het niet waard is. (Interne) discussies zijn goed. Mevrouw Tweebeeke, alstublieft, neem uw verantwoordelijkheid en ga eens in op de inhoud, en niet als een bloedhond op de details er omheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *