Maar… het is toch ons onderwijs?!

Er wordt gestaakt in het onderwijs. Volgens de Algemene Onderwijsbond de grootste onderwijsstaking ooit. Het gaat niet in het bijzonder om lerarensalarissen. Het gaat om het onderwijs zelf. Leerlingen, kinderen, die bijzonder onderwijs of met extra ondersteuning regulier onderwijs kunnen volgen, moeten het met veel minder specifieke hulp gaan doen. Dat leidt tot meer criminaliteit wordt er geroepen. Dat spreekt aan tegenwoordig. Veel minder kansen voor veel kinderen om wat moois van hun leven te maken, dat is het. Veel softer maar wel waar.

Onze dochters gingen dus vanochtend naar de naschoolse opvang. Ook hun leerkrachten, het is een reguliere basisschool, staken. Ook zij maken zich zorgen om deze bezuinigingen. Ik ging naar mijn eigen school. Een MBO. Waar mijn collega mij vorige week vroeg: ”Waarom staak jij niet?” “Nou, het is voor primair onderwijs.” “Goh”, zei de collega, “dat was in het verleden toch wel anders. Toen was het ons onderwijs.” Anne-Marie, je hebt helemaal gelijk! We hadden er allemaal moeten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *