Power to the Pieper

Plantaardig en diersympathiek eten, het liefst uit de straat, ja zelfs groente van je vensterbank voldoet om hip te zijn. Helaas, slechts hip in kleine kring. We spreken van biologisch en gewoon. Biologisch vindt men duur. Volgens mij is dat de gewone prijs voor gewoon eten. Vreemd eigenlijk, een huisdier in een klein hokje vinden we zielig, een kiloknalkip en een plofvarken niet. Met het minste vermoeden van giftige stoffen in de lucht schreeuwen we moord en brand terwijl we de pesticiden op het eten gulzig naar binnen schuiven. Goedkoper, dus noemen we dit het gewone.

Maar de oplossing is daar! Power to the Pieper heet de actie van een biologische boer uit de Noordoostpolder. Hij is het zat dat zijn producten de supermarkt niet bereiken – importeren uit het buitenland is goedkoper – en dat hij idioot weinig betaald krijgt voor zijn biospulletjes. Ecologisch schijt aan de supermarkt en zelf handelen moet hij gedacht hebben en startte een internetshop. Voor €0,50 per kilo koop je bioaardappeltjes en dito wortelen en uien. Daar kan geen supermarkt tegenop! Een beetje supermarkteigenaar moet zich toch zachtjes zorgen gaan maken. Stel voor dat in deze markteconomie de consument het spel echt mee gaat spelen….

Eén gedachte over “Power to the Pieper”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *