Devolutie

Met evolutie zijn we steeds verder rechtop gaan lopen. Ondertussen hebben we allerlei ondersteuning nodig om rechtop te blijven. Goede schoenen, stevige bureaustoel, een ergonomieconsulent, fysiotherapie. Gewoon vanzelf rechtop is vermoeiend. We hangen liever. Hebben we de spieren, gebruiken we ze niet meer.

Het hele leven wordt steeds makkelijker. De oven piept, outlook waarschuwt, de auto parkeersensort en ja, parkeert zichzelf. Nadenken is ook zo wat. Hebben we hersens, gebruiken we ze niet meer.

We zijn steeds meer gaan begrijpen en verklaren. Zo realiseren we ons ondertussen dat gezondheid belangrijk is. Zijn we niet meer gezond, moet de dokter het oplossen. Kennen we een mooie wereld, verkloten we die. Krijgen we vrijheid, willen we regulering. Hebben we verantwoordelijkheid, gebruiken we die…..eh?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *