Als ik de baas zou zijn van het journaal….

 

 

Het leek me vorige week zo aardig met de zomervakantie in zicht een weekje alleen positieve berichten te melden. Geen -zorgelijke zaken, geen onrecht, kortom, geen het-roer-moet-op-de-kortst-mogelijke-termijn-om-qua-mondiaal-bestuur-zaken. Zie bij geplaatste berichten de opbrengst van vorige week.

Door de weeks heb ik NRC-next en Trouw als meest bezochte bronnen en nu.nl voor de snelle inventarisatie. Meer dan dat biedt die website ook niet. Het meest vrolijke was het weerbericht.

Het kan mijn bui zijn. Einde schooljaar betekent heel veel werk in hele korte tijd. Misschien zie je dan gewoon het leuke nieuws niet. De rust is weer terug. Vandaag serieuze poging 1.

André Kuipers is back en wil bitterballen. Da’s best goed nieuws. Ik was enorm onder de indruk hoe hij gedurende al die 6 maanden met groot enthousiasme menig basisschoolprogramma heeft opgekleurd met enthousiaste verhalen vanuit het bijna luchtledige. Op pagina 2 direct wel de toelichting dat een kosten/batenanalyse van dit soort trips stukloopt. Nieuwe spelers – China dus – zullen het over moeten nemen. Eerst met publiek, daarna met privaat geld. Lucht blijft lucratief.

Ik zoek verder. Een uitgeprocedeerde Libanees is veroordeeld tot 2 maanden cel omdat hij graag in Nederland wil blijven en Libanon hem niet toelaat. Hij had beter zijn best moeten doen terug te mogen keren. Niet één potje voetbal kunnen we winnen en hier is iemand desondanks enthousiast over Nederland. Laat die man in godsnaam! Dit is niet positief.

Alle sloten om mij heen blijken dermate vergiftigd dat stante pede een verbod op landbouwgif nodig is. Een verbod??? Wie wil er nou gif eten??? Niemand. En opdat niemand meer kan eten wat hij niet wil eten vraagt niemand de overheid om een verbod. Vroeger heette dat werkverschaffing….

Het is niet makkelijk maar ik ben pas op pagina 3 en blader door. Oorlog, leger, granaten, vestia-affaire, missers, geweldsspiraal, troostmeisjes. Nee, nee, nee. Sport: Spanje wint! Maar ja, Italië verliest, dus, ook nee.

Gelukkig heeft Trouw De Verdieping. Almere achterop, twee doden worden vergeleken, de sloot is nog steeds vies, ik blader door en kom aan het eind. Niets substantieel positiefs gezien. Terug, het moet lukken. Loretta Schrijver gaat de nerts redden. Da’s fijn voor alle nertsen. Maar welk millenniumdoel we hiermee gaan tackelen? Het meest positieve is de laatste zin van het katern: …houden we 20 tot 25 graden met kans op (onweers)buien. Dus toch weer het weer.

Ik heb mijn best gedaan. Het lag geloof ik niet aan mijn stemming deze keer. Ik hou vol. Deze hele week.

….dan werd het nieuws meteen een heel stuk positiever.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *