Kluizenaar

In het kader van de zoektocht naar goed nieuws pikte ik zojuist het volgende op: Daklozen in Den Haag kunnen vanaf donderdag hun persoonlijke spullen opslaan in een kluis. De kluisjes moeten er voor zorgen dat daklozen lichter en luchtiger door het leven kunnen. 

Daklozen zijn makkelijke slachtoffers en raken hun bezittingen al snel kwijt. Dat wordt nu opgelost. Eén dakloze laat weten erg blij te zijn. “Dan heb je, als er betere tijden komen, tenminste nog je dierbare foto’s van vroeger”. Hij hoopt dus op ‘betere tijden’.

Met 15 kilo tassen aan je arm is het lastig een winkel binnen te lopen, zo hij al toegelaten wordt…  Frisse kleding en een lekkere douche zullen ook helpen toegelaten te worden. Ik stel voor dat we naast de kluisjes ook douches maken, kleding bieden, een wasmachine en een eigen ruimte waar ze kunnen slapen en eten. En dat alles afsluitbaar met één sleutel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *