…wie maakt de lekkerste haring van het land?

Nog net voor de zomervakantie heb ik twee nieuwe boeken mee naar huis genomen waaronder: Het immigratietaboe. Volgens de inhoudsopgave wordt veel aandacht besteed aan de huidige toestand en de politieke heisa daaromheen. De rest geeft antwoord op  vragen die eigenlijk niet meer gesteld horen te worden. Het is, terecht, politiek incorrect geworden om mensen alleen maar te zien als economische eenheden die zich laten omschrijven in kosten en opbrengsten. Dat moet wat mij betreft niet inhouden dat we helemaal niet meer mogen nadenken over migratie en enige kennis van de actuele situatie is nodig, vandaar dat ik graag aan dit boek begin.

Even snel doorgebladerd naar ‘wat levert een etnisch ondernemer op?’. In dit hoofdstukje worden de diverse onderzoeken hierover flink onderuit gehaald. De conclusie lijkt te zijn: niet veel. Als je een economische invalshoek zoekt, krijg je er één. Maar…

Gelukkig gaat het toch gewoon over mensen. Even oer-Hollands? Weet je wie dit jaar de Nationale Haringtest won? Een Turks bedrijf. Zij zijn niet alleen zelf eerste geworden, de top vijf wordt voor vier/vijfde voorzien van haring van dit bedrijf! Lees hun eigen verhaal. Ze kwamen, zagen en overwonnen. Met dit verhaal in het achterhoofd, durf ik dat boek wel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *