Twee cannabisfeitjes

Twee cannabisfeitjes uit het nieuws van de laatste tijd. Feitje 1: legaliseren van cannabis gaat zo makkelijk nog niet en levert ook niet per se veel belasting op, zo heeft NRC next  gecheckt. Dibi (GL) stelt voor alles te legaliseren. Internationale verdragen, vooral Europese, houden dit tegen. Softdrugsgebruik, productie en handel kunnen niet uit het wetboek van strafrecht. Gedogen is het hoogst haalbare momenteel. Decriminaliseren – wat een woord -  kan geld uitsparen en opleveren maar daarvoor moeten eerst de Europese neuzen de andere kant op.  

Feitje 2: gebruik van cannabis maakt dommer. Dit bereikte gisteren de media. Hier ligt voor sommigen een probleem. Voor anderen een oplossing.

2 gedachten over “Twee cannabisfeitjes”

  1. …wel even goed citeren dan: cannabis maakt dommer mits gebruikt in een periode dat de hersenen nog in ontwikkeling zijn. Een dergelijk effect is ook van alcohol bekend en is wat cannabis betreft niet gemeten bij gebruikers ouder dan 18….

  2. Neuropsychological testing was conducted at age 13 y, before initiation of cannabis use, and again at age 38 y, after a pattern of persistent cannabis use had developed. Zie hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *