Klotenbericht

Deze week doet zich dan toch een lastige kwestie voor. De ene dag lees ik via via dat dames veel baat hebben bij mannelijk proteïnerijk vocht zoals mijn echtgenoot dat spul pleegt te noemen. Fijn voor mij, maar wat te doen voor hem? Dat beantwoordt Trouw. Ballen eraf….dus.

Da’s best ingrijpend maar, heren, leuk of niet: het doet jullie goed. Althans, als je oud wilt worden. Testosteron blijkt erg ongezond voor mannen, zo is in Korea vastgesteld door wetenschappers. Normaliter vind ik de natuur verbluffend goed in elkaar zitten, maar hier rammelt toch wat als je het mij vraagt. Misschien scheelt het niet de genoemde 15 jaren, maar zonder ballen een aantal jaar extra leven lijkt toch wel vast te staan. Een mannenlijf allergisch voor het eigen testosteron. Het zit niet mee. Afijn, het is oplosbaar. De ingreep vermindert tevens de agressie die onbetwist gekoppeld is aan het man zijn. Twee stappen richting een langer en vrediger leven. Voor jullie.

Hier doet zich het dilemma voor. Ik gun mijn vent een lang en vredig leven. Maar mijzelf ook. Volgens mij worden we door deze resultaten merkwaardig genoeg gedwongen te kiezen: hij of ik. Daar gaat mijn rotsvaste vertrouwen in de perfectie van de natuur. Gelukkig staat de wetenschap niet stil. Ze lossen het op. Tot dan vraagt deze keuze om ballen.

Eén gedachte over “Klotenbericht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *