Zij vinden dat mooi

Een laservagina-rejuvenation. De dame in kwestie is 15 jaar. Als je haar onderkantje gaat verjongen wordt het inderdaad een ‘baby’: glad, nauwelijks schaamlip, lekker mollig vet. Vandaar de labiaplasty want, zo is de norm: daar moet geen vet. Overtollig vet wordt in de kont gepompt: Brazilian buttaugmentation. $20.000 schrijft het prijskaartje voor dit pakket. Waarom in godsnaam?

Vandaag bekeek ik met een klas MBO’ers de documentaire Beperkt houdbaar van Sunny Bergman. Aanvankelijk is de vraag waarom de grens voor vrouwen bij 30 ligt. Ouder mogen we niet worden, qua uiterlijk in elk geval. De oorzaak is dat we denken dat het mooier is. Beter: vrouwen denken dat mannen het mooier vinden. Daarom zien zelfs veel vrouwen liever gemanipuleerde vrouwen.

De nieuwe norm is nep, er zit een paradox in het individualisme en in doel en middel. Ten eerste zien we in veel mannen- en vrouwenbladen superslanke symmetrische dames. Ze zijn gephotoshopt. Niet één foto is niet bewerkt. Het is allemaal Barbie. De norm is een plastic pop, vergelijk maar tussen de grote tenen.

Ten tweede. De dames geven aan het helemaal voor zichzelf te doen: “I don’t think I have ever done anything this great in my entire life”, aldus één van de dames voor wie boven omschreven pakket slechts peanuts was. Het geeft zoveel zelfvertrouwen er zo goed uit te zien. Mooier dan de rest? De arts die de intake doet, adviseert iedereen het hele pakket en meer. En dus worden het allemaal eenheidsworsten.

Ten derde doel en middel. Buiten een gewone opening waardoor bepaalde zaken naar buiten kunnen – plas, babies – en andere zaken naar binnen, wil je vooral bij dat laatste toch ook kunnen genieten. Met een stuk schaamlip en ander weefsel minder, voel je minder. Zelfs de zakkenvullende arts geeft dat toe. Die meiden zijn nog te klein om zich dat te realiseren. Zodra ze dat wel gaan missen, zijn ze te laat. “I am surprised that the insurrance doesn’t consider it a medical necessity…” vindt de moeder van de 15-jarige. Want ja, de dokter zei dat ze een ‘candidate’ was voor operatie en dus is het nodig. Hygiënisch gezien hard nodig zelfs. Ze willen aantrekkelijk zijn voor een vent, maar van het resultaat genieten kan niet meer. Juist daardoor.

Het inkomen van deze dokter? $350.000 per maand. Ja ja, per maand. Over een jaar wil hij nog een partner in zijn bedrijf en stapt er dan zelf uit. Hij laat zich jaarlijks één miljoen gireren en brengt zijn verdere leven door op het strand. Genietend van al het verbouwde dat om hem heen ligt te zonnen.

De klas gruwelde bij het zien van een behaarde damesplasser. Het mag nooit zo worden dat ze ooit gruwelen van een natuurlijk gevormde schaamlip.

Eén gedachte over “Zij vinden dat mooi”

  1. Ik begrijp er nix van, dat gesleutel aan die onderkant. Er gaat toch niets boven een gezellig toefje haar op een uitbundige vagina die niet half is uitgebeend vanwege een Playboy-ideaal?

    Bovendien: meisjes van 15 hebben toch wel wat beters te doen dan hun miemeltje te laten verbouwen? Zijn die meisjes al seksueel actief? Laten we wel wezen, vrouwen worden wat dat betreft pas interessant als ze de 25 voorbij zijn omdat ze dan hun eigen seksualiteit beter kennen en als het mee zit ook hun eigen lichaam accepteren. En precies dat vrijt een stuk lekkerder. En het dameslichaam heeft dan ook meer te bieden, moet ik zeggen.

    En hoe zit dat voorbij de 30? De meeste vrouwen gaan er dan steeds beter uitzien. Het zijn dan ondertussen echte vrouwen met echte lekkere borsten en billen geworden. Heerlijk is dat. Aan die magere grietjes kun je je alleen maar bezeren en je moet nog oppassen dat ze niet breken ook.

    Nee, geef mij maar authentieke vrouwen, die alle lichaamsdelen nog in natuurlijke staat hebben, hun schaamhaar intact en een goed lijf om lekker beet te pakken. Zo rond de 40, merk ik nu, nadert de vrouw toch een schoonheidsideaal; voor mij dan.

    Een leestip in dit verband? Leer hier hoe een vrouw te zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *