Hoort dat zo, zegt u???

Gisteren de eerste werkdag na de vakantie. Ik zie op tegen het ‘nieuwjaarsontbijt’. De uitnodiging klonk al ingewikkeld: “…nodigt u uit om met elkaar onder het genot van koffie en jus d’orange het glas alcoholvrije champagne te heffen”. Realiseer dat maar met twee handen.

Leuk om de collega’s weer te zien maar al dat gezoen…. Na 16 jaar ken ik veruit de meeste van de ongeveer 500. Directe collega’s wil ik het nieuwe jaar inzoenen, maar die staan dan steevast naast anderen. En wat doe je daar dan mee?

Onderweg op de radio een interessant item: blijf thuis bij de minste tekenen van griep! Een doorsnee van de Zuid-Hollandse bevolking reageert desgevraagd te kiezen om toch te gaan werken zolang het nog enigszins mogelijk is. De plicht roept, te snel ziekmelden is maatschappelijk not done. Nee, dat is een mooi verhaal! Jij dwingt mij dus jou als besmettingsbron met drie zoenen een gezond 2013 te wensen?

Na een vakantie acclimatiseer ik graag heel even. Snel, maar ik doe het wel. Laptop aan, rooster bekijken en ik ben op stoom. Daarna ben ik heerlijk achter mijn bureau aan het werk gegaan samen met één collega die mijn voorbeeld niet kon weerstaan. Na het ontbijt kwamen de directe collega’s vanzelf naar boven, deden collectief verslag over het verplichte handjes schudden en de plakkende wangen. Stiekem waren ze best jaloers op dit ijskonijn 😉 .

Eén gedachte over “Hoort dat zo, zegt u???”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *