Noodkreet

Europese burgers zijn bang hun cultuur te verliezen. Het is de grootste onzin en komt overduidelijk door volslagen onwetendheid. Er schijnt een heftige allergie te zijn tussen Amsterdammers en Rotterdammers terwijl ze toch al best redelijke lange tijd onder één nationale overheid vallen.

Maar toch, je zult maar in een land wonen en je daarmee vereenzelvigen dat tegenwoordig de internationale hitlijsten bestormt met een nummer dat zelfs in 10 talen is vertaald en dat handelt over….dierengeluiden?! Kuiken zegt ‘piep’, kat zegt ‘mauw’ enzovoort. Dat land waar de opera is ontstaan en vanwaar het uitwaaierde over Europa profileert zich nu met dit?

Pulcino Pio kan niet anders zijn dan een noodkreet om ontwikkelingshulp. Ieder zijn eigen cultuur – hoewel dit nummer in veel Europese landen is omarmd en smaken toch kennelijk minder verschillen dan we chauvinistisch gezien zouden willen – maar helaas moeten we nu gaan toezien hoe een Uniegenoot zo’n culturele blamage aan zijn geschiedenis gaat toevoegen. Gelukkig zijn er maar zeven magere jaren….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *