Lekker anders!

‘Als docent moet je je continu realiseren dat je naast je privéleven altijd je professionele leven hebt als het gaat om openbaar maken van privézaken. Een docent die in zijn vrije tijd meeswingt op een gayparade moet dat niet op facebook uiten omdat, en dan komt het, het ouders af kan schrikken’.  Mijn broek zakt af!

Afwijken is lastig, het zit kennelijk diep ingebakken dat meelopen het beste is. Ik heb daar vandaag nog een filmpje over laten zien aan leerlingen. Aan de andere kant is afwijken juist wat vaak wordt gewaardeerd aan anderen. Zie Anass uit Wassenaar, hij werd om zijn aparte gedrag gepest en nu, na zijn dood, is er juist daarvoor alom waardering.

Mensen wijken soms af. Jongeren zijn daar heel gevoelig voor en hebben voorbeelden en begeleiding nodig. Privézaken niet laten zien alleen omdat leerlingen of ouders het dan ook zien? Mijn politieke voorkeur niet op mijn blog zetten omdat leerlingen of ouders het dan ook lezen? Een docent moet zelf weten hoe kwetsbaar hij zich maakt, maar voorbeelden zijn een uitstekende bijdrage aan de ontwikkeling van leerlingen (en indien nog nodig, ouders) om lekker af te gaan wijken op hun eigen manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *