Syrië

Even een woordje over Syrië. NOS-verslaggever Jan Eikelboom maakt zich op Twitter terecht heel kwaad over een aanstaande actie van het Rode Kruis. Love is free. Hartje maken van je handen, foto maken en verspreiden via social media. Het vriest in Syrië en mensen zitten op blote voeten in tenten zonder sanitair, eten en medische zorg. Bekijk zijn documentaire. Hulp mag officieel niet maar zoals Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling zegt: het lukt wel om het er te krijgen.

Een grote televisieactie zit er niet in. Er lijkt te weinig draagvlak voor en ook niet alle samenwerkende organisaties bieden hulp in Syrië.

Je zult maar in zo’n tent zitten. “In Nederland verspreiden ze foto’s van hartjes via facebook. Fijn hè? Worden je voetjes al lekker warm zo zonder schoentjes nu je dit weet?”. Wat wel dan? Stichting Vluchteling (giro 999) zit er in elk geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *