Reputatiemanagement

spiegelSommige woorden moet je uit hun context halen en een eigen leven laten leiden. Dit is er een. Reputatiemanagement. Management is het inzetten van mensen en middelen om binnen een bepaalde tijd tevoren gestelde doelen te realiseren. Het feit dat het woord bestaat, zegt genoeg.

Reputatiemanagement in real life draagt het risico dat je eigen aanwezigheid het zorgvuldig bedachte imago verraadt. De oplossing: de social media. Een 17-jarige in NRC next: “Je hoeft geen foto’s van jezelf te posten, het kan ook een verbeelding zijn van je eigen imago of gevoel.” Tumblr om je favoriete tekst, foto’s, filmpjes en muziekjes te delen. Om je favoriete ik te delen. Ik 2.0.

2.0 Leeft een eigen leven. Op de pagina van je vriendje zie je achter heeft relatie met jouw eigen naam staan. Dan is het zover: jij 2.0 en hij 2.0 zijn een 2.0 koppeltje. Ontbinden via dezelfde route.

Maar, de rek is eruit, men wil niet meer alles delen. De jeugd 2.0 stapt zachtjes aan over naar persoonlijkere blogs. ‘Dit ben ik, kijk maar. Dit is niet wie ik ben, dit is wie ik wil zijn. Daarom zit ik hier. Weg van paps en mams op facebook. Die kennen mijn 1.0-versie. Of die erg ver afstaat van mijn 2.0? Daar kom je alleen achter als je mij life tegenkomt.’

*op 12-3 verving reputatiemanagement het woord imagomanagement. Reputatiemanagement vind ik nog mooier (en dat was ook het echte woord zag ik later ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *