No milk today?

‘Tekort aan babyvoeding’. Ik dacht dat het om een ontwikkelingsland ging en stelde mij uitgemergelde babies voor met wanhopige moeders die hun baby niets te voeden hebben. Maar nee: in Engeland en hier is sprake van grote tekorten Nutrilon. Het is op rantsoen en Nutricia levert zelfs bij klanten aan huis. Waarom? China koopt alle voorraad op.

We moeten ons collectief doodschamen dat we zo ver de weg kwijt zijn dat we Nutricia nodig hebben om onze babies, van weldoorvoede moeders, eten te geven.

Meiden met baby, die dingen aan de voorkant zijn in de eerste instantie NIET bedoeld voor je vent. Er zit wat in, altijd de juiste temperatuur, voldoende en de voedingsstoffen ontwikkelen mee met de leeftijd van je baby. Je verbrandt lekker vlotjes alle kilo’s die je nog kwijt moet en op stap gaan is een eitje: geen gepruts met flesjes die je moet opwarmen, vullen en meesjouwen. Schone luier in je kontzak, je i-phone in de andere, baby onder je arm en naar de dierentuin met je spruit. I-phone en jaarabonnement van de dierentuin passen namelijk met gemak in het budget dat je uitspaart door je eigen melk te geven. Klinkt goed he?

Okee, het lukt een enkeling echt niet maar dat kan onmogelijk het aantal zijn dat nu een tekort in Nederland veroorzaakt. Dus, kom op, als je de boel niet gesiliconiseerd hebt – omdat je eerder dacht dat ze wel alleen voor een vent bedoeld waren – doe je zelf een lol en laat de zakkenvullende Nutricia voor wat het is. Hangen doen ze toch na jaren wel hoor, dat is de zwaartekracht, niet je baby ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *