Hoe stijlloos

Hoe gezellig is het als een klas zelf initiatief neemt. “Mogen we een voorstel doen voor de les? Geenstijl bekijken over geldverkwisting door het Europarlement”. Klinkt goed, zoek maar op. “Mevrouw, het zijn twee delen, deel twee staat in het tabblad ernaast”. Deel 1 gaat over Strasbourg, deel 2 over Brussel. Zo indrukwekkend als de korte reportages zijn, kan ik het niet weergeven dus kijk vooral zelf. De klas was ademloos. Deze twintig minuten hebben heel wat losgemaakt gisteren!

Hoe mooi zijn alle internationale reacties die nu binnenstromen bij Geenstijl. Vooral de media uit Tsjechië en Italië hebben belangstelling voor het hondsbrutale zakkenvullen van hun vertegenwoordigers in Europa. Sorry, jullie parlementariërs zijn nou net de Sjaak in deze reportage maar er zijn er heel veel meer die dat schijnen te doen.

Hoe verrast ben ik door de klas dat ze vinden dat de EU zijn economisch nut heeft en niet afgeschaft moet worden. Per slot van rekening is de Europese economie de grootste van de wereld. Maar los van het graaien, gaan naar mijn bescheiden mening nog veel meer secundaire arbeidsvoorwaarden veel te ver. Champagne, exclusieve maaltijdbuffetten en Mercedessen paraat om te lenen steken schril af tegen ons bruine boterhammetje van thuis en een leenfiets.

Hoe onmogelijk is het voor mij om dit nog bij maatschappijleer uit te leggen. Ik hoop dat het EP dit heel snel zelf gaat regelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *