google scholar

‘Wij zijn van mening dat iedereen de kans moet krijgen om gebruik te maken van de ervaring en wijsheid van anderen.’ Kennis, vooral ook wetenschappelijke, is van iedereen en moet mijns inziens zo toegankelijk mogelijk zijn. Niet alleen voor peer wetenschappers maar ook voor elke leek met belangstelling. Onderzoek is voor een groot deel door ons betaald. We plukken de vruchten van het resultaat maar wetenschappelijke boeken zijn duur, voor de leek en voor de collega-wetenschapper.

Gelukkig deelt een groeiend aantal wetenschappers deze mening en biedt de literatuur ‘gratis’ online aan. Het statement aan het begin is afkomstig van www.scholar.google.nl. Je kunt hier zoeken op verschillende manieren. Op onderwerp, op schrijver, op artikelen per schrijver en – eventueel beperkt in tijdsperiode –  waar, hoe vaak en door wie hij geciteerd wordt. En dat zijn allemaal leuke criteria. Het is toch aardig om te zien hoe groot het netwerk is van je docent of wetenschapper van interesse.

Hele boeken, artikelen en wat je maar wilt, staan makkelijk bij elkaar via deze toepassing van google. En zo moet dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *