Voetbal of je leven

Vierduizend bouwers vinden hun dood bij de bouw van de stadions voor het WK voetbal in Qatar in 2022. Vierduizend mensen zorgen voor de faciliteiten maar zullen nooit een wedstrijd zien. In 2013 hebben  185 ingehuurde Nepalese bouwers hun werk aan de stadions niet overleefd. De temperaturen waarin gewerkt wordt, lopen op tot 40 graden. Nog acht jaar te gaan.

‘In November, Amnesty warned in a damning report that workers were enduring 12-hour days in sweltering conditions and living in squalid, overcrowded accommodation. The ITUC has warned that up to 4,000 workers may die before a ball is kicked in 2022 without meaningful reform of the kafala system and stringent control of the myriad construction companies and sub-contractors involved,’ aldus de Guardian op 24 januari dit jaar.

Vierduizend doden. Van Marwijk, voormalig bondscoach, trekt aan de bel. Hopelijk krijgt hij gehoor. Misschien kan onze sportminded koning eens een biertje gaan drinken met de fifa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *