Best blog,

Ik heb je verwaarloosd. Ik geef het direct toe. Voor je voortbestaan word goed gezorgd, maar niet door mij. Ben je niet meer leuk? Ben je je waarde kwijtgeraakt? Was er dan niets te schrijven? Is het uit?

Leuk

Toen ik je creëerde, was dat uit de behoefte zaken die ik tegenkwam in de media of in de omgeving op een plek te kunnen archiveren. Een paar bronnen veiligstellen, een context erbij en een visie erop. Nog steeds vind ik het erg leuk alles terug te lezen.

Het schrijven van een stuk dwingt om beter onderzoek te doen – één bron is geen bron – en om naar een conclusie te werken. Stelling te nemen. Menig stuk is bewaard maar nooit gepubliceerd omdat ik na herlezing niet kon aangeven welk punt nu eigenlijk gemaakt is. Die eis stel ik.

Kwaliteit benutten, verantwoordelijkheid nemen.

 

Waarde

Er zijn veel mooie boeken te lezen. Er is veel nieuws om iets van te vinden. Er zijn veel onderwerpen uit de dagelijkse praktijk, in mijn geval negen van de tien keer onderwijsgerelateerd of door de lespraktijk ingegeven, waarvoor we verantwoordelijkheid kunnen nemen om het leven in de directe omgeving of voor de nabije toekomst wat mooier te maken. Kortom, genoeg dus om te schrijven.

Maar daar gaat het nu mis. Met de Rotterdamse mentaliteit van niet lullen maar poetsen. Misschien gaat het denkwerk nu sneller juist omdat ik de afgelopen jaren veel ervaring heb opgedaan, bewuster heb nagedacht en een afgewogen mening heb gevormd. Ik weet inmiddels wat mijn credo’s zijn en dat ze standhouden, in tijd, in plaats en in diverse situaties. Ik kan er met overtuiging naar handelen, ben in de gelegenheid dat te doen en doe dat ook. En dat kost tijd.

En zo verandert de toegevoegde waarde van dit blog voor mij van oriënterend naar een pas op de plaats maken in de dagelijkse vaart der dingen om nieuwe onderwerpen te overpeinzen. En dat vraagt tijd. En rust. Vooral rust in het hoofd. Tijd voor wat onderzoek, tijd om alles op een rijtje te krijgen, geschreven en in het koppie. En daar, aardig blog, verlies jij het steeds van de dagelijkse activiteiten.

Ik zie het graag anders dan de afgelopen maanden. Ik zie jou trouwens ook graag eens anders. Er zijn mooiere verschijningsvormen te vinden maar ik weet niet zo goed hoe ik je nieuwe uiterlijk kan vormgeven. Daar moet ik wat aan doen. Maar eerst de inhoud. Het is zeker nog niet uit.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *