Koe 1004 deel 2

‘Je koe is verkocht en gaat naar de slachter.’ De verkoop van koe 1004 ging heel vlot dit weekend en met het oog op de kerstdrukte is ze eigenlijk al naar het slachthuis gegaan voordat ze helemaal was verkocht. Slachter Jan Voordouw ontvangt de koeien bij zijn slachthuis waar ze een paar dagen kunnen acclimatiseren. Ze zijn op het moment van hun einde helemaal ontspannen. Bekijk de site over de slachter over hoe hij met liefde voor de dieren zorgt om ze, nou ja…dat wel, na een paar dagen om te leggen.

We hebben deze koe nu helemaal kunnen volgen. We weten zelfs waar ze geslacht is en door wie. En dat voelt toch heel anders dan een pak vlees uit de supermarkt. “Aaah”, reageerde mijn dochter, “ik wil vegetarisch worden.” Bewust geworden van wat wij dieren aandoen door ze te eten. Je voelt je toch ineens verantwoordelijk voor dat dier. Waar is dat boerzoektpartnergevoel? Dat romantische boerenleven van vrolijke kleurtjes en boerenbontservies? Dit is ons eten. Voel je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *