Rijk, rijker, rijkst

 

…en dat blijft zo….

Even wat nieuwe feiten uit Trouw van 18 januari om te onthouden. Aan de vooravond van het jaarlijkse World Economic Forum publiceert hulporganisatie Oxfam Novib de actuele welvaartscijfers. Conclusie: de 62 rijkste mensen van de wereld bezitten evenveel als de arme helft van de wereldbevolking samen. Was die verdeling vorige jaren ook zo? Nou nee, het is verslechterd. Twee jaar geleden waren daar nog 85 superrijken voor nodig en 5 jaar geleden 388. Ondanks waarschuwingen over de risico’s van ongelijkheid neemt die dus nog steeds toe.

Met de armsten gaat het iets beter, met name in China en India leven nu iets minder mensen in armoede dan voorheen.

Vooral de armsten wonen in gebieden die veel last hebben van droogte of juist overstromingen; een gevolg van de klimaatverandering. En raadt eens welke bevolkingsgroep daar nu juist voor verantwoordelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *