Perfecte politieke misdrijf

Vanwege kritiek op de ouderenzorg vraagt de staatssecretaris het Zorginstituut kwaliteitsnormen op te stellen die nodig zijn voor betere zorg. Heel de Tweede Kamer staat achter die beoogde zorg. De normen zijn nu opgesteld en eraan voldoen kost 2 miljard.

Wat het Zorginstituut voorschrijft, moet uitgevoerd worden. Daar kan de Kamer niets aan af doen. Daarmee ligt van de nieuwe begroting die vandaag bekend wordt gemaakt alvast 2 miljard vast voor de ouderenzorg. En nu spreekt men van het perfecte politieke misdrijf.

De Kamer buitenspel zetten hoort niet maar hadden ze werkelijk willen steggelen over voldoende middelen om te kunnen voldoen aan minimale eisen voor hoe wij een groot deel van onze bevolking verzorgen? Het resultaat is wat de Kamer wilde en wat elk fatsoenlijk mens wil. Hij heeft het gerealiseerd. Gelukkig verstomt het geluid weer in de media. Wat mij betreft heeft Van Rijn gewoon gedaan wat nodig was. Misschien niet goedschiks maar wel praktisch. Zouden er meer moeten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.