Positief nieuws

Van het nieuws krijgen we een somber wereldbeeld. Kijk je het nog of sla je graag een dagje over? Er is nog steeds honger, Amerika en Rusland praten nog steeds over oorlog, er gaan nog steeds mensen dood aan ziekten.

Maar, 91% van de kinderen wereldwijd gaat inmiddels naar de basisschool. 85% van alle kinderen wereldwijd is ingeënt tegen dodelijke ziekten. En wat over vrede en rechten: ‘Was in 1977 slechts een kwart van alle landen een democratie, nu ligt dat, ook volgens de critici, rond de vijftig procent. En werd 62 procent van alle landen in 1977 nog geregeerd door dictators, anno 2018 is dat aantal gedaald tot een derde van alle landen in de wereld.’ Dat zijn cijfers he?

We worden moe van het negatieve nieuws. Er is een website voor de positieve berichten: Worldsbestnews.nl. ‘We leven in een tijd van 24-uur real-time nieuws zonder duiding of perspectief. De behoefte bij lezers, luisteraars en kijkers aan maatschappelijke, historische en oplossingsgerichte context groeit’, zo meldt de website. Dagelijks nieuwe berichten, journalistiek goed, met divers en correct brongebruik en aandacht voor goede ontwikkelingen zonder uit het oog te verliezen dat we er nog niet helemaal zijn.

Om te starten is hier een leuke quiz die je beeld alvast bijdraait. Doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.